Yo emang bedo


Wong mbiyen karo wong saiki iku podo!
Sopo seng ngomong bedo? Hehe seng ngomong bedo nek wedok (ngalim, sugih, ayu) tak pek bojo heuheu nek lanang tak kon isah2 piring wkwk.

Dadi ngene lho, Mbah. Wakdewe ora keno njur maculi pikirane arek saiki ben uteke malik koyo wong mbiyen, bedo jaman!
Sak karepmu arep banding-bandingno cah saiki karo wong biyen monggo… tapi eling, Mbah. Piye-piye yo wong saiki iku seng ndidik Wong biyen! Lak yo to? 

Dadi anane cah saiki kui yo cermin utowo potrete pendahulu-pendahulu! Bahaya lho rumangsamu, cah saiki seng ndidik wong biyen, wong biyen seng ndidik wong biyene maneh, wong biyene maneh diajari wong biyene biyen dan seterusnya, iso-iso wakdewe malah nyalahno Nabi Adam! Bayangno, njur wakdewe arep bandingne jamane mbah Adam mbi wong saiki? Ngarang!!!!!

Ora keno dewe nyalah-nyalahne bocah saiki, yo ancen tuntutan zamane ngene. Lha terus arep nyalahne Zamane? Woyyy jo ngawur, zaman molak malik ngene yo wes ono nang tekdire Gusti. Wes tala intine ga usah goleki sopo seng salah, karena gajah di pelupuk mata tak nampak, semut di sebrang ketok genah. Tetep positif thinking wae.

Sakjane ora ono menungso seng request nang Allah gae urip nang jaman edyan ngene, ga bakal enek seng request ngunu nek ngerti bakale dipaidu, dibanding-bandingno. Nek enek yo berarti cah kui Barokah dan pemberani haha.

Bayangno to koyo opo lorone nek umpomo dewe nduwe bojo, tapi wakdewe terus dibandingno mbi tonggone. “Mas Bejo bojone Mbak sri kae wae lho romantis, bojone dijaki nang pantai nang mall bla bla bla…. lha sampean lho mbi aku bojone dewe wae ra tau dijak jalan-jalan mbuh nang pasar golek brambang ritek ra tau!” Jal piye perasaanmu? Bayangno sek… aku tk nggawe wedang.

Bukane piye, aku mek wedi mengko bocah-bocah seng sering dibanding-bandingno ngunukui ceklek trus mlaku sakkarepe dewe. Soale nang Negri India kono kae enek crito, disuatu desa ada sebuah pohon besar yang menurut penduduk sekitar pohon itu pembawa petaka, setiap seminggu sekali pohon itu oleh masyarakat dikelilingi dan diteriaki dengan kata-kata yang kotor, dipaidu juga lah intine. Akhirnya rutin berjalan beberapa tahun, pohon beaar tersebut menjadi kering dan akhirnya mati.

Khawatirku, nek bocah keseringen dipaidu ngko ndang IQ ne jeblos, malah urakan.
Tapi sesekali yo memang bocah kudu dielingne, tur dituntun. Ora mek gur dibanding-bandingno trus bocahe iso peka karo opo seng dewe karepno. Ora kabeh atine menungso iku podo koyo atine wakdewe. Hahaha nek podo ngko ndarani Gusti Allah ra kreatif, kan ga mungkin.

Pada intinya sih biyen yo ben biyen, gawe contoh tok wea ojo gmpang golek salahe saiki po mbiyen. Saiki yo saiki kabeh bakale mati monggo bareng-bareng ngakehne taat marang Gusti. Heuheu bijak banget kan aku haha.

Iklan

One thought on “Yo emang bedo

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s